Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg

Bideskinner

Har du ofte spændingshovedpine, smerter og ubehag i kæben, isninger i tænderne eller øresmerter? Så kan du måske få gavn af en bideskinne. Der er mange, der ikke er klar over, at de skærer tænder eller bider hårdt sammen, da det oftest sker om natten, og derfor kan det være svært at gøre noget ved.

Hos Tandlægecentret Viborg kan vi hjælpe med at diagnosticere dig og finde ud af, om du skærer tænder eller har et hårdt bid, som kan afhjælpes med en bideskinne. Vi står klar i Viborgs største tandklinik – alt, du skal gøre, er at kontakte os. 

Hvad er en bideskinne?

En bideskinne er en refleksfrigørende plastskinne, der kan afhjælpe med tænderskæren eller hårdt bid, når du sover. Når du anvender en bideskinne om natten, kan du stå veludhvilet op uden spændingshovedpine og ondt i kæberne.

En bideskinne virker ved at aflaste dine tygge- og kæbemuskler og mindsker dermed sammenbiddet mellem tænderne. Den kan ikke forhindre tænderskæren, men den kan dog forhindre slitage og hjælpe kæbemusklerne med at slappe af.

Det kan være svært at vide, om du skærer tænder eller bider hårdt sammen, da det oftest foregår om natten. Hvis din partner gør dig opmærksom på det, eller hvis du begynder at kunne se tydelig slitage på tænderne, skal du kontakte din tandlæge hurtigst muligt for at forebygge yderligere skade på tænderne.

Symptomer på tænderskæren og hårdt sammenbid

Eftersom tænderskæren oftest sker om natten, kan det være svært at opdage. Oplever du en eller flere af nedenstående symptomer, anbefaler vi, at du kontakter din tandlæge for at høre mere:

  • Du ofte vågner ofte op med hovedpine eller nakkespændinger
  • Du har smerter i kæbemusklerne, f.eks. når du gaber
  • Du har smerter i ansigtet eller ørerne
  • Du har smerter over kindbenene, der ofte forveksles med kæbehulebetændelse
  • Du kan se slitage på tænderne
  • Du lider af svimmelhed
  • Du kan opstå knæklyde fra dine kæbeled

 Hvis dine gener skyldes et skævt bid, kan vi henvise til tandregulering.

Hvordan bruger man en bideskinne?

De fleste, der har behov for en bideskinne, bruger den om natten, men skinnen kan også bruges om dagen. Nogle vælger at bruge bideskinnen til aflastning af kæbemusklerne, mens man kører bil eller slappe af i hjemmet.

Pris på bideskinne

Der findes mange forskellige priser på bideskinner, eftersom det er muligt at købe universalbideskinner i Matas og på apoteket. Vi anbefaler dog ikke brug af en universalskinne, da det kan forværre dit bid. En bideskinne, der ikke er lavet specifikt til dit tandsæt, kan i værste tilfælde ende med bidfunktionsproblemer, som kræver yderligere behandling.

Prisen på en bideskinne vil derfor variere alt efter dit individuelle tandsæt, samt hvilket udgangspunkt du kommer med. Vi vurderer dit tandsæt ud fra en konsultation og får derefter produceret en bideskinne, der passer perfekt til dine tænder.

Du kan finde flere informationer om vores priser på vores pris-side, eller du kan kontakte os for at få et uforpligtende prisoverslag på en bideskinnebehandling hos Tandlægecentret Viborg.

Det er også muligt at få tilskud til din bideskinne, hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark.

Få lavet en bideskinne hos Tandlægecentret Viborg

Hos Tandlægecentret Viborg hjælper vi dig med at komme dine gener og problemer til livs ved hjælp af en bideskinne. Vi har mange års erfaring med at diagnosticere og behandle bidproblemer, og vi kan også hjælpe dig med at få dit personlige velvære tilbage.

Kontakt os og hør mere omkring, hvordan vi kan hjælpe dig.

Høj kvalitet og faglighed til en fair pris
Vi anvender de nyeste teknologier og veldokumenterede materialer
Smertefri, tryg og nærværende behandling

 Om os

Vi ønsker at være din foretrukne tandlæge i Viborg og yder en 
professionel behandling i et positivt miljø.

Åbningstider:

Mandag-Tirsdag:
Onsdag-Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Telefontider:

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 15:15
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Kontakt / Find os

Tandlægecentret Viborg Impantatcenter

Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg
Tlf: 86 62 16 67 - 86 62 31 44
Mail: mail@tlcviborg.dk
Bestil tid