Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg

Rodspidsoperation

En rodspidsoperation kan være nødvendig, hvis der opstår betændelse omkring spidsen af en tandrod. Betændelsen opstår, fordi nerven inde i tanden er død. Tandlægen skal dermed ind til tandens rod og fjerne den døde nerve og fylde hulrummet, hvor nerven var.

Hos Tandlægecentret Viborg kan vores kompetente tandlæger foretage en rodspidsoperation, hvis du har betændelse i tanden. Vi opererer dig i vores moderne klinik i Sundhedscenter Viborg, og vores store erfaring med proceduren gør, at du er i helt trygge hænder.

Hvorfor opstår rodspidsbetændelse?

Der er forskellige årsager til, at rodspidsbetændelse kan opstå. Det kan skyldes, at en rodbehandling, du tidligere har fået lavet, ikke længere holder tæt. Men derudover kan rodspidsbetændelse også opstå grundet et cariesangreb i en tand, hvor den gamle fyldning knækker, eller at tanden udsættes for et traume, hvor blodforsyningen afskæres.

Derudover kan en rodspidsoperation også være nødvendig, hvis der opstår en infektion omkring rodspidsen.

Symptomer

Der er ikke sikkert, at du vil opleve at have symptomer, da rodspidsbetændte tandrødder ikke altid kan mærkes. Men du kan opleve symptomer såsom tyggeproblemer, isninger eller at den ramte tand føles højere end de andre tænder i munden.

I andre tilfælde kan pludselige symptomer opstå såsom kraftig hævelse og smerter. I disse tilfælde kan der også dannes en tandbyld eller en cyste, som lukker betændelsen inde. Hvis ikke betændelsen her behandles, kan det føre til, at tanden dør.

Det er vigtigt, at rodspidsbetændelse opdages og behandles, eftersom betændelse fra rodspidsen kan medføre spredning af bakterier til resten af kroppen og forårsage alvorlige sygdomme.

Hvordan foregår operationen af rodspidsen?

Der er forskellige muligheder for behandling med rodspidsoperation, men behandlingen vil altid være lokalbedøvet, så du får så smertefri en behandling som muligt.

Den mest anvendte behandling består i at udrense tandens kanaler og fylde dem med en gummiprop, som gør, at betændelse og symptomer forsvinder, og knoglen omkring rodspidsen heler, og tanden får sin normale funktion tilbage.

En rodspidsoperation er et sikkert og veldokument indgreb, og succesraten for, at betændelsen ikke kommer igen, er omkring 90 %.

Længden på operationen afhænger af, hvor mange rødder der skal opereres, samt hvor i munden de sidder, men indgrebet tager normalt mellem 10-45 minutter.

I samråd med din tandlæge finder I den løsning, der er den bedste for din konkrete situation. Kontakt os, hvis du har spørgsmål til proceduren eller til symptomer.

Hvordan skal man forholde sig efter rodspidsoperationen?

Efter operationen anbefales det at være dækket ind af smertestillende medicin, fra lokalbedøvelsen aftager, og indtil 2-5 dage efter indgrebet, alt efter hvilken tand der er blevet opereret. Der kan også forekomme en mindre hævelse i operationsområdet.

Se vores anbefalinger her om:

  • Sårpleje – lad såret være i ro. Ikke noget med at pille i det eller køre tungen henover det.
  • Tandbørstning – tænderne skal børstes som normalt, dog ikke på det opererede område. Derudover skal såret skylles med klorhexidin efter anvisning fra din tandlæge.
  • Hold dig i ro – begræns fysiske anstrengelser mest muligt de to første døgn efter indgrebet.
  • Kost – vent med at spise, til bedøvelsen er forsvundet, spis koldt og blødt mad på førstedagen, og tyg maden i modsatte side af munden.
  • Hævelse – hævelsen vil oftest være størst på andendagen. Hvis der opstår synkebesvær, eller du får feber, skal du kontakte din tandlæge eller almindelig læge.
  • Smerter – din tandlæge vil informere dig om, hvordan du bliver dækket bedst ind med smertestillende medicin. Ved stærke og tiltagende smerter skal du kontakte din tandlæge, da efterbehandling af såret kan være nødvendig.
  • Efterblødning – der kan forekomme en let, sivende blødning på førstedagen. Behandl blødningen ved at lægge en fugtet gazekrølle over såret i 15 minutter og bid sammen. Hvis ikke blødningen stopper, kontakt da din tandlæge eller almindelig læge.

Pris på rodspidsoperation

Prisen på en rodspidsoperation vil variere alt efter, hvor mange tandrødder der skal behandles, hvor i munden de er placeret, samt hvor kompliceret et indgreb der skal foretages.

Du kan få information om vores priser på vores pris-side, eller du kan kontakte os for at få et uforpligtende prisoverslag på en rodspidsoperation hos Tandlægecentret Viborg.

Alle priser er ekskl. bedøvelse.

Tandlægecentret Viborg hjælper dig med din rodspidsoperation

Hos Tandlægecentret Viborg har vi stor erfaring med kirurgiske tandindgreb, og vores kompetente tandlæger udfører mange af disse operationer årligt. Derudover går vi højt op i vores faglighed, og alle operationer udføres med de nyeste og mest veldokumenterede teknikker og materialer.

Det er din garanti for, at du får en rodspidsoperation af højeste kvalitet hos os.

Kontakt os og hør mere omkring, hvordan vi kan hjælpe dig. 

Høj kvalitet og faglighed til en fair pris
Vi anvender de nyeste teknologier og veldokumenterede materialer
Smertefri, tryg og nærværende behandling

 Om os

Vi ønsker at være din foretrukne tandlæge i Viborg og yder en 
professionel behandling i et positivt miljø.

Åbningstider:

Mandag-Tirsdag:
Onsdag-Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Telefontider:

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 15:15
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Kontakt / Find os

Tandlægecentret Viborg Impantatcenter

Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg
Tlf: 86 62 16 67 - 86 62 31 44
Mail: mail@tlcviborg.dk
Bestil tid