Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg

Tandblegning

Er du glad for dine tænders udseende, men ønsker du blot at ændre farven på dine tænder? Der kan være mange årsager til, at du ønsker at få lavet en tandblegning, men fælles for dem alle er, at tænderne er blevet misfarvet og ikke længere ser ud, som du ønsker det.

Hos Tandlægecentret Viborg kan vi hjælpe dig med en sikker og flot tandblegning, så du får det resultat og smukke, hvide smil, du ønsker dig.

Vi har stor erfaring med kosmetiske tandbehandlinger, og vi kan også hjælpe dig med bidbehandling, facader og tandretning  hvis du er ked af dine tænders udseende.

 

Hvad er tandblegning?

En tandblegning er, som det lyder – en blegning af dine tænder. Der er forskellige årsager til, at du har behov for en tandblegning. Tænder kan bl.a. blive misfarvet ved indtag af kaffe, te, læskedrikke og rødvin, men især rygning og brug af snus misfarver tænderne. Emaljen nedbrydes også i forbindelse med stort indtag af frugt.

Du kan læse mere omkring vores retningslinjer til tandpleje og kostvejledning her.

Derudover misfarves tænderne også med alderen, fordi tandemajlen naturligt slides, og tandbenets farve skinner igennem.

Når du får lavet en tandblegning, er formålet dermed at få bleget dine tænder, så de får en lysere og hvidere farve.

Hvordan foregår tandblegning?

Der findes overordnet to forskellige typer for tandblegningsprocedurer:

  • Laserblegning på tandklinikken
  • Professionel tandblegning med hjemmekit fra tandlægen

Inden tandblegningen kan begynde, starter vi med at farvebestemme dine tænder. Derudover vurderer vi også, hvorvidt dine tænders tilstand er eget til en tandblegning.

Det er nemlig ikke alle misfarvede tænder, der egner sig til blegning. Tandfyldninger og keramiske kroner kan ikke bleges og skal i værste tilfælde udskiftes efter en blegning.

Tandlægen vil i samråd med dig vurdere, hvorvidt og hvor meget tænderne skal bleges, samt om du skal have foretaget blegningen her på klinikken, eller om du skal have et professionelt hjemmetkit.

Tandblegning hos tandlægen

En klinikblegning er egnet til dig, der ønsker en hurtig og effektiv behandling med et synligt resultat efter endt behandling. Vi har forskellige opløsninger til blegningerne, som tages i brug ud fra en vurdering af, hvorfor dine tænder er misfarvede.

En klinikblegning varer ca. 2 timer, hvor proceduren forløber således:

  1. Vi starter med at tage en farveprøve af din nuværende tandfarve
  2. Vi lægger herefter en blegegel på dine tænder, hvor tandkød og slimhinder samtidigt beskyttes mod blegning
  3. Vi lyser på tænderne med en blegelampe
  4. Tænderne er nu bleget, og du kan nyde og se resultatet med det samme

Tandblegning i hjemmet

Hjemmetandblegning egner sig til dig, der ønsker at få bleget tænderne og gerne selv vil gøre det i hjemmet. Her kan du selv bestemme, hvornår du vil gå i gang, og du skal kun i tandklinikken for at få udleveret blegekittet.

En hjemmeblegning tager længere tid end klinikblegning og forløber således:

  1. Vi tager et aftryk af dine tænder på klinikken, der bruges til at fremstille blegeskinner til dine tænder, som du kan genbruge til eventuelle fremtidige blegninger
  2. Blegeskinnerne og dit tandblegningskit udleveres i klinikken. Vores tandlæge/tandplejer vil instruere dig i, hvordan du skal udføre blegningen
  3. Herefter bruger du hjemmeblegningskittet i 7-10 sammenhængende døgn for det mest optimale resultat
  4. Hvis du senere ønsker yderligere blegning, kan du blot bruge kittet igen. Her kræver det dog, at du gemmer dine blegeskinner samt kommer forbi klinikken og køber mere blegegel

Obs! Vi anbefaler, at du ikke bleger tænderne oftere end én gang hvert halve år, da blegning er hårdt for tænderne. Rådfør dig altid med din tandlæge/tandplejer, hvis du har spørgsmål før, under eller efter tandblegningen.

Hvad koster en tandblegning?

Prisen for en tandblegning vil variere alt efter, om du vælger en klinik- eller hjemmeblegning. Prisen for en klinikblegning ligger fra X til X, mens prisen for et hjemmeblegningskit ligger fra X til X.

Du kan finde flere informationer om vores priser på vores pris-side, eller du kan kontakte os for at få et uforpligtende prisoverslag på din tandblegning hos Tandlægecentret Viborg.

Få en professionel tandblegning hos Tandlægecentret Viborg

Hos Tandlægecentret Viborg udfører vi mange tandblegninger såvel som andre kosmetiske tandbehandlinger årligt.

Vores tandlæge- og tandplejeteam har derfor den nødvendige faglighed og ekspertise, der skal til for at sikre dig et flot og langtidsholdbart resultat af din tandblegning.

Undgå at spilde penge på ubrugelige tandblegningskit købt på nettet og kontakt i stedet os for et professionelt resultat.

Høj kvalitet og faglighed til en fair pris
Vi anvender de nyeste teknologier og veldokumenterede materialer
Smertefri, tryg og nærværende behandling

 Om os

Vi ønsker at være din foretrukne tandlæge i Viborg og yder en 
professionel behandling i et positivt miljø.

Åbningstider:

Mandag-Tirsdag:
Onsdag-Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Telefontider:

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 15:15
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Kontakt / Find os

Tandlægecentret Viborg Impantatcenter

Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg
Tlf: 86 62 16 67 - 86 62 31 44
Mail: mail@tlcviborg.dk
Bestil tid