Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg

Tandlægeskræk

En stor del af den danske befolkning lider af tandlægeskræk, hvilket betyder, at de i større eller mindre grad er påvirket af angst for tandbehandlinger. Tandlægeskræk kan påvirke dit helbred og livskvalitet, hvis du oplever smerter eller undlader at gå til dine regelmæssige tandlægetjek, og ikke opdager eventuelle skader, der kan blive dyre at behandle.

Hos Tandlægecentret Viborg Implantatcenter behøver du ikke forsømme dit tandsæt, da vores tandlæger har stor fokus på og erfaring med at imødekomme tandlægeskræk, så du får så god en oplevelse af din tandbehandling som muligt. Vi tager derfor din tandlægeskræk seriøst.

Kontakt os ved spørgsmål omkring tandlægeskræk.

Hvad er tandlægeskræk?

Tandlægeskræk er en betegnelse, man bruger om folk, der er nervøse eller har angst for at gå til tandlæge og få udført tandbehandlinger. Nervøsiteten kan bunde i angst for undersøgelse, instrumenterne eller selve behandlingen. Hvis man lider af tandlægeskræk, udebliver man oftere fra tandeftersyn, og herhjemme lider op til 40 % af befolkningen af tandlægeskræk.

Det er dog vigtigt at gå regelmæssigt til tandlægen, så du kan undgå dårlig mundhygiejne, dårlig ånde og eventuelle tandproblemer, da ubehandlede tandproblemer kan få store konsekvenser for din sundhed og livskvalitet.

Patienter med tandlægeskræk oplever ofte skam over den dårlige tilstand i munden, som også er med til at afholde dem fra at gå til tandlægen. Du skal dog ikke føle skam eller angst – vi vil hellere end gerne hjælpe dig, og vi har stor erfaring med at behandle patienter med større eller mindre grad af tandlægeskræk.

Hvis du undgår at komme til tandlæge grundet økonomiske årsager, har vi også mulighed for at hjælpe dig. Vi kan tilbyde afdragsordninger, eller vi kan rådgive dig om, hvilke løsninger der findes for at søge tilskud eller tage et lån til din tandbehandling.

Kontakt os, hvis du har brug for hjælp til tandlægeskræk.

Gode råd mod tandlægeskræk

Her har vi samlet nogle gode råd til dig, der lider af tandlægeskræk, og som vi har erfaring med virker for vores patienter:

  • Snak med din tandlæge om, at du er nervøs for behandlingen eller lider af tandlægeskræk. Vi guider og hjælper dig igennem, og du skal ikke føle skam. Jo mere, vi ved, jo bedre kan vi hjælpe dig.
  • Forsøg at møde veludhvilet og afstresset op til behandlingen, og få en tid så tidligt på dagen som muligt, så du skal bruge mindst mulig mental energi på besøget.
  • Kom i god tid, så du ikke skal skynde dig herind.
  • Tag en ven eller familiemedlem med til behandlingen, som du føler dig tryg ved, og som kan sidde hos dig under behandlingen.
  • Kom til regelmæssige tandeftersyn hos os, så du kommer ind i en god rytme. Jo flere gange, du oplever problemfri behandlinger, jo mere tryg vil du føle dig.

Tandlægecentret Viborg hjælper dig med at overvinde din tandlægeskræk

Hos Tandlægecentret Viborg Implantatcenter har vi stor erfaring med at behandle patienter med større eller mindre grad af tandlægeskræk. Derfor lægger vi stor vægt på tillid, tryghed og nærvær i vores behandlinger, så føler dig så tryg og afslappet omkring behandlingen som muligt.

Vores professionelle personale gør en dyd af at give dig den bedst mulige, smertefri oplevelse og tandbehandling af højeste kvalitet, derfor holder vi os opdateret på den nyeste og mest veldokumenterede viden om vores behandlinger.

Kontakt os og hør mere omkring, hvordan vi kan hjælpe dig.

Høj kvalitet og faglighed til en fair pris
Vi anvender de nyeste teknologier og veldokumenterede materialer
Smertefri, tryg og nærværende behandling

 Om os

Vi ønsker at være din foretrukne tandlæge i Viborg og yder en 
professionel behandling i et positivt miljø.

Åbningstider:

Mandag-Tirsdag:
Onsdag-Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Telefontider:

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 15:15
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Kontakt / Find os

Tandlægecentret Viborg Impantatcenter

Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg
Tlf: 86 62 16 67 - 86 62 31 44
Mail: mail@tlcviborg.dk
Bestil tid