Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg

Kronebehandling

Du kan få brug for en kronebehandling, hvis du er i en situation, hvor du helt eller delvist skal have erstattet din naturlige tands krone. En kronebehandling kommer på tale, når den tilbageværende mængde tandsubstans er så svækket, at en tandfyldning ikke skønnes at kunne holde.

Hos Tandlægecentret Viborg har vi stor erfaring med kronebehandlinger, hvilket er din garanti for, at behandlingen altid udføres efter høje krav til kvalitet og præcision, så du får det bedst mulige resultat. Kontakt os og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe med din kronebehandling. 

Du kan også læse om brobehandlinger her.

Hvad er kronebehandling?

En krone på tanden er et stykke ”kunstig” tand, der sættes på tanden for at gøre den stærkere og mere holdbar og dermed sikre, at tanden ikke knækker. Hvis tanden knækker, risikerer du nemlig at miste den helt.

En krone kan dog også påsættes, hvis du eksempelvis har en misfarvet eller misdannet tand, for at få pænt resultat som muligt. Kroner kan fremstilles af forskellige materialer såsom guld, rent porcelæn eller metalkeramik (en blanding af metal og porcelæn). Guldkroner er de stærkeste og anvendes oftest til kindtænker, men der kan også anvendes porcelænskroner til kindtænder. Metalkeramik- og porcelænskroner ligner naturlige tænder.

Hos Tandlægecentret Viborg fremstiller vi forskellige kronetyper bl.a. fuldkeramiske Zirkon-kroner, højæstetiske fuldkeramiske kroner, guldkroner og bondede porcelænsonlays. Din tandlæge rådgiver dig til det bedste kronevalg alt efter din situation, og vi tilpasser den nøjagtig til din tand, så den føles naturlig.

Hvordan foregår en kronebehandling?

Før vi kan påbegynde kronefremstillingen, starter vi med at slibe din tand til. Derefter tager vi et aftryk af tanden til at fremstille en model af din tand. Dernæst fremstilles kronen i det valgte materiale, så det passer til modellen (din tand). Kronen fremstilles i samarbejde med Tandlægecentrets samarbejdslaboratorium, der er beliggende i Viborg.

Inden kronen kan sættes fast, retter vi den til, så den passer perfekt til dit tandsæt med hensyn til sammenbid og farve, så du ikke får gener af kronen. Hvis du ikke er tilfreds, kan vi sende kronen retur til tandteknikeren, som retter den til.

Når kronen passer, påsættes den tanden ved hjælp af tynd cement, der fungerer som lim.

Vi tilbyder naturligvis brug af lokalbedøvelse under hele behandlingen, så du får så smertefri en oplevelse som muligt.

Pris på kronebehandling

Prisen på en tandkronebehandling vil variere alt efter, hvilken tand kronen skal påsættes, samt hvilket materiale kronen skal fremstilles i.

Vores porcelænskroner ligger i prislejet 3.800,- til 6.300,- hvorimod plastkroner koster mellem 1.850,- til 2.500,-. Priserne er ekskl. bedøvelse.

Du kan læse mere om vores priser på vores pris-side, eller du kan kontakte os for at få et uforpligtende prisoverslag på din kronebehandling hos Tandlægecentret Viborg.

Høj kvalitet og faglighed til en fair pris
Vi anvender de nyeste teknologier og veldokumenterede materialer
Smertefri, tryg og nærværende behandling

 Om os

Vi ønsker at være din foretrukne tandlæge i Viborg og yder en 
professionel behandling i et positivt miljø.

Åbningstider:

Mandag-Tirsdag:
Onsdag-Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Telefontider:

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 15:15
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Kontakt / Find os

Tandlægecentret Viborg Impantatcenter

Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg
Tlf: 86 62 16 67 - 86 62 31 44
Mail: mail@tlcviborg.dk
Bestil tid