Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg

Fjernelse af visdomstand

Visdomstænder er de sidste sæt tænder, der består af 2-4 kindtænder, som du får sidst i teenageårene eller i løbet af 20’erne. De sidder som de bagerste tænder i mundhulen, og du får to i overkæben og to i underkæben. Visdomstænder er et levn fra fortiden, og er i dag ikke til nogen gavn – oftest er de mest til gene. Derfor får de fleste mennesker fjernet deres visdomstænder i løbet af sit liv.

Hos Tandlægecentret Viborg er fjernelse af visdomstænder en af de mest almindelige procedurer, som vi udfører, og vi har derfor stor erfaring og ekspertise i at fjerne visdomstænder. Du er derfor i helt trygge hænder, når du får fjernet en eller flere visdomstænder hos os.

Hvad er en visdomstand?

Visdomstænder er som nævnt ovenfor de bagerste tænder i tandrækken, og som udgangspunkt er der ikke noget anderledes ved disse tænder.

Tidligere havde mennesket større kæber, men efterhånden som kæben er blevet mindre, er der ikke altid plads til, at visdomstænderne kan vokse frem.

Det kan betyde, at visdomstænderne kan vokse skævt, give anledning til betændelse og smerter samt cariesangreb i de foranstående tænder.

I sjældne tilfælde kan der blive udvikles en cyste, som er en væskefyldt blære, omkring visdomstandens krone. En cyste kan være smertefuld at have, og den bliver også fjernet ved fjernelse af visdomstanden.

Visdomstænder kan dog også vokse frem uden problemer og uden at være til gene, og i disse tilfælde er det ikke nødvendigt at gøre noget ved dem.

Hvordan fjernes en visdomstand?

Hvis en visdomstand er helt frembrudt, er det muligt at trække tanden ud med en almindelig og simpel tandudtrækning. Men hvis tanden slet ikke eller kun delvist er frembrudt, er det nødvendigt at fjerne den med en operation.

Før fjernelsen tager tandlægen et røntgenbillede af visdomstanden for at vurdere, hvordan tanden og tandroden ligger i kæben. Herefter vil tandlægen vurdere, om vi selv kan udføre proceduren, eller om du skal henvises til en specialtandlæge.

Ved en operativ fjernelse af visdomstand vil tandlægen oftest dele tanden i mindre stykker, så den mængde knogle, der skal fjernes, er minimal.

Selve indgrebet tager ikke særlig lang tid, men det varierer alt efter, hvordan din visdomstand sidder inden fjernelsen.

Ved fjernelse af visdomstænder bliver dine tænder og tandkød lokalbedøvet, så du får så smertefri en behandling som muligt.

Hvad skal jeg gøre efter fjernelsen?

Efter fjernelsen af din visdomstand er der flere ting, du skal være opmærksom på:

  • Hold dig i ro – undgå fysisk aktivitet det første døgn efter proceduren
  • Pas på såret – det er normalt, at der kan sive lidt blod fra såret det første døgns tid
  • Tag smertestillende piller – de fleste oplever smerter efter proceduren. Spørg din tandlæge til, hvilken medicin du bør tage og hvor meget
  • Spis forsigtigt – vent med at spise, til bedøvelsen er ophørt. Spis helst kold, blødt og flydende mad det første døgns tid, og tyg maden i den modsatte side af munden
  • Hold såret rent – børst tænderne som normalt, men undlad at børste såret. Du får også klorhexidin udleveret af tandlægen til at skylle såret med sammen med en vejledning for brug

Hvilke komplikationer kan der være efter indgrebet?

I enkelte tilfælde kan der opstå betændelse i såret, som kan give dunkende og stærke smerter. Ved kraftig betændelse kan der opstå feber og generel utilpashed. Derudover kan du få dårlig smag i munden og dårlig ånde.

Hvis der opstår betændelse i dit sår, er det vigtigt, at du kontakter din tandlæge/specialtandlæge. Du kan få en antibiotikabehandling for at fjerne betændelsen.

I andre tilfælde kan det størknede blod i såret, der fylder hullet i kæben fra tanden, forsvinde. Dette er også en smertefuld tilstand. Her behandler tandlægen det ved at skylle såret, og lægge et desinficerende og smertestillende indlæg i hullet.

Det er dog sjældent, at der opstår komplikationer efter fjernelse af visdomstand. Det er derfor et meget sikkert og risikofrit indgreb.

Hvad koster fjernelse af visdomstand?

Det vil være individuelt, hvad det koster at få fjernet en eller flere visdomstænder. Prisen afhænger af omfanget af proceduren samt udgangspunktet for fjernelsen.

Du kan få information om vores priser på vores pris-side, eller du kan kontakte os for at få et uforpligtende prisoverslag på fjernelse af din visdomstand hos Tandlægecentret Viborg.

Alle priser er ekskl. bedøvelse.

Få fjernet dine visdomstænder hos Tandlægecentret Viborg

Hos Tandlægecentret Viborg står vores veluddannede og erfarne tandlæger klar til at fjerne dine visdomstænder, uanset hvad udgangspunktet er. Vi behandler dig i vores moderne klinik i hjertet af Viborg og sikrer dig en tryg og professionel behandling.

Kontakt os og hør mere omkring, hvordan vi kan hjælpe dig. 

Høj kvalitet og faglighed til en fair pris
Vi anvender de nyeste teknologier og veldokumenterede materialer
Smertefri, tryg og nærværende behandling

 Om os

Vi ønsker at være din foretrukne tandlæge i Viborg og yder en 
professionel behandling i et positivt miljø.

Åbningstider:

Mandag-Tirsdag:
Onsdag-Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Telefontider:

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 15:15
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Kontakt / Find os

Tandlægecentret Viborg Impantatcenter

Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg
Tlf: 86 62 16 67 - 86 62 31 44
Mail: mail@tlcviborg.dk
Bestil tid