Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg

Hybridprotese

Hvis du mangler eller har mistet alle næsten alle tænderne i over- eller undermunden, kan vi lave en tanderstatning til dig med en hybridprotese. En hybridprotese kan blandt andet blive aktuel, hvis du har svært ved at styre de proteser, du allerede har.

Hos Tandlægecentret Viborg står vores erfarne og kompetence tandlæger klar til at hjælpe dig med at vurdere, hvilken protesebehandling der er den rette for dig. Vi hjælper dig med din hybridprotese – lige fra forundersøgelse til færdig behandling.

Vi kan også hjælpe med helproteser, delproteser og teleskopproteser.

Hvad er en hybridprotese / tryklåsprotese?

En hybridprotese, også kendt som tryklåsprotese, er anderledes fra de andre protesetyper, da den holdes på plads ved hjælp af tryklåse, der monteres på dine raske tænder eller implantater, der monteres i kæbeknoglen. En hybridprotese sidder dermed fast på gummerne og er den protesetype, der kommer tættest på at ligne dit naturlige tandsæt.

En hybridprotese er særlig velegnet, hvis dine gummer i undermunden er meget flade, da almindelige proteser ikke sidder ordentligt fat på flade gummer, og de kan derfor lettere falde ud af munden.

Løsningen med hybridprotese er oftest den, at man anvender en helprotese med tryklåse i underkæben, da denne er mere svær at styre end en helprotese i overmunden grundet vakuum i ganen.

En hybridprotesebehandling minder desuden om tandbehandlinger, hvor der anvendes tandkroner og -broer som tanderstatninger, og hvor der eventuelt samtidigt anvendes tandimplantater som kunstige tandrødder. Dermed er der tale om en kombination af de to typer tandbehandling – så bliver det til en hybridprotese.

I samråd med din tandlæge vil I vurdere, hvilken tandbehandling der er den bedste løsning for dig og din situation.

Som ved alle andre proteser er det vigtigt, at du holder din hybridprotese ren. Vi guider og vejleder dig i klinikken, så du ved, hvordan du skal rengøre den og tage dig godt af dit nye smil.

Hvordan monteres en hybridprotese?

For at kunne montere en hybridprotese i munden indoperer tandlægen to implantater i kæbeknoglen, der hvor dine hjørnetænder ville have siddet. I protesen monteres tryklåse, og efter helingsperioden vil man kunne trykke/klikke protesen fast på implantaterne, så du får en fastsiddende protese.

Du skal altså ikke bekymre dig om, at protesen falder ud eller ikke sidder ordentligt fast.

Mange fordele ved tryklåsproteser

Der er flere fordele ved hybridproteser, som kan være værd at tage med i overvejelsesprocessen. Du kan læse nogle af dem her:

  • Hybridproteser giver ofte større livskvalitet, og flere patienter beskriver, at det føles som at få sine egne tænder tilbage igen.
  • Du kan tale og tygge alle fødevarer uhindret, da protesen er fastmonteret.
  • En hybridprotese kan både erstatte tænder og kæbeknogle (evt. ved paradontose), som giver dig et mere naturligt udseende omkring munden, da protesen giver støtte til læber og kinder.
  • En overmundsprotese kan give en følelse af øget frihed, da ganen i en hybridprotese kan fjernes, og dermed skal den ikke holdes fast med vakuum.
  • En tryklåsprotese har ofte en længere holdbarhed end andre proteser, da den ikke er afhængig af svind i gummen.
  • Hybridproteser er ofte billigere end andre proteser samt tandimplantatbehandlinger, da indgrebet er mindre, og holdbarheden er længere.

Hvad er prisen på en hybridprotese?

Prisen på en hybridprotese vil variere, alt efter hvilket omfang din protese har, samt hvad udgangspunktet for behandlingen er. Det er dog bl.a. muligt at søge tilskud til protesebehandlinger, hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark. Vi hjælper dig gerne med afklaring og ansøgning, hvis du har behov for det.

Du kan læse mere om vores priser på vores pris-side, eller du kan kontakte os for at få et uforpligtende prisoverslag på din hybridprotesebehandling hos Tandlægecentret Viborg.

Vi hjælper dig med alle protesebehandlinger hos Tandlægecentret Viborg

Hos Tandlægecentret Viborg står vi klar til at hjælpe dig med alt fra rådgivning til færdig behandling af din hybridprotese i Viborgs største tandklinik. Vores dygtige tandlæger har flere års erfaring med protesebehandlinger, og i vores moderne lokaler behandler vi dig med de nyeste og mest veldokumenterede teknikker og materialer.

Tandlægecentret Viborg er derfor din garanti for en hybridprotesebehandling af topkvalitet.

Kontakt os og hør mere omkring, hvordan vi kan hjælpe dig.

Høj kvalitet og faglighed til en fair pris
Vi anvender de nyeste teknologier og veldokumenterede materialer
Smertefri, tryg og nærværende behandling

 Om os

Vi ønsker at være din foretrukne tandlæge i Viborg og yder en 
professionel behandling i et positivt miljø.

Åbningstider:

Mandag-Tirsdag:
Onsdag-Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Telefontider:

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 15:15
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Kontakt / Find os

Tandlægecentret Viborg Impantatcenter

Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg
Tlf: 86 62 16 67 - 86 62 31 44
Mail: mail@tlcviborg.dk
Bestil tid