Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg

Tandkødskorrektion

Ved en tandkødskorrektion forsøger vi at ændre tandkødets forløb, tykkelse eller form. Nogle tænder har for meget tandkød, i disse tilfælde kan det fjernes. Andre tænder har derimod for lidt tandkød, og her kan en tandkødskorrektion dække tandroden til igen.

Hos Tandlægecentret Viborg kan vi udføre tandkødskorrektion, som er et kirurgisk indgreb. Vores dygtige tandlæger undersøger og vurderer, hvilken korrektion der er den rette for dig, så du får det flotte smil og sunde tandkød, du drømmer om.

Hvad er en tandkødskorrektion?

En tandkødskorrektion kan udføres, hvis du ønsker at ændre på dit tandkød, så du kan undgå et ”tandkødssmil”. Et tandkødsmil er et smil, er viser en stor del af tandkødet, og det ses primært ved de forreste tænder.

Et tandkødssmil er oftest et æstetisk problem, og det kan medføre gener i form af lavt selvværd, hvor man ikke ønsker at smile eller oftest smiler med lukket mund. Derfor kan man vælge at lave en tandkødskorrektion, der kan ændre tandkødets forløb, tykkelse eller form. Ændringer i dit tandkød er en rimelig smertefri behandling og en optimal løsning til at fjerne et tandkødssmil.

Behandlingen foretages oftest, hvis du har meget synligt tandkød, som dækker for meget af tænderne, og gør at tænderne ser korte ud.

Vi tilbyder også andre behandlinger såsom Smile Design, tandblegning og tandretning, hvis du oplever gener og lavt selvværd grundet dine tænders udseende.

Hvordan behandles korrektion af tandkødet?

En korrektion af tandkøbet er en simpel procedure, der både afhjælper tandkødssmil samt lange tandhalse. Behandlingen foregår under lokalbedøvelse for at give dig så smertefri en behandling som muligt.

Tandlægen ændrer tandkødets udseende ved hjælp af en skalpel eller en laser til at trimme tandkødet med. Samtidigt med trimningen ændres tandkødets form. Ved en laserbehandling heler tandkødet hurtigst, da blodkarrene bliver forseglet med laseren.

Hvis tandkødet efter helingsprocessen stadig dækker for meget af tanden, kan tandlægen fjerne noget af kæbeknoglen – dette er også en simpel og risikofri behandling.

Efter endt behandling sættes der typisk facader eller kroner på tænderne, som passer til udseendet på dit nye tandkød, så korrektionen ikke ses, og dermed ser dit smit helt naturligt ud.

Fordele og ulemper ved tandkødskorrektion

Fordelene ved tandkødskorrektion er:

  • Farvebalancen mellem ”rødt og hvidt” genoprettes
  • Behandlingen kan ændre dit smil og dermed øge dit selvværd og personlige velvære
  • Behandlingen er relativ smertefri
  • Helingsprocessen efter behandlingen er forholdsvis kort

Ulemper ved korrektion af tandkødet er:

  • Der kan være behov for at fjerne lidt kæbeknogle/knoglevæv for at optimere resultatet
  • Fjernelse af for meget tandkød kan forlænge helingsprocessen og give risiko for yderligere korrektion
  • Ved korrektion på lange tandhalse kan tandkødet vende tilbage til sin oprindelige tilstand grundet forkert børsteteknik eller for hård tandbørstning

I samråd med din tandlæge vil I altid gennemgå fordele og ulemper ved proceduren, inden den foretages, for at finde den rette løsning for dig. Kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål i forhold til tandkødskorrektion.

Pris på tandkødskorrektion

Prisen for en tandkødskorrektion vil variere alt efter, hvilken form for behandling du skal have, samt hvad dit udgangspunkt er. Mængden af væv, der skal strækkes/ændres samt behandlingsmetoden har også indflydelse på prisen.

Du kan læse mere om vores priser på vores pris-side, eller du kan kontakte os for at få et uforpligtende prisoverslag på din tandkødskorrektion hos Tandlægecentret Viborg.

Få lavet en tandkødskorrektion hos Tandlægecentret Viborg

Hos Tandlægecentret Viborg står vores dygtige tandlægeteam klar til at hjælpe dig med at få det smil, du ønsker. Vi har stor erfaring med både kirurgiske- og kosmetiske tandbehandlinger, og vi anvender de nyeste og mest veldokumenterede teknikker og materialer til vores procedurer.

Kontakt os og hør mere omkring, hvordan vi kan hjælpe dig. 

Høj kvalitet og faglighed til en fair pris
Vi anvender de nyeste teknologier og veldokumenterede materialer
Smertefri, tryg og nærværende behandling

 Om os

Vi ønsker at være din foretrukne tandlæge i Viborg og yder en 
professionel behandling i et positivt miljø.

Åbningstider:

Mandag-Tirsdag:
Onsdag-Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Telefontider:

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 15:15
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Kontakt / Find os

Tandlægecentret Viborg Impantatcenter

Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg
Tlf: 86 62 16 67 - 86 62 31 44
Mail: mail@tlcviborg.dk
Bestil tid