Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg

Tandrensning

Regelmæssig tandrensning er en af grundstenene bag et flot smil og en sund mundhygiejne, derfor bør du få foretaget en regelmæssig tandrensning, så du kan passe godt på dine tænder længst mulig tid.

Hos Tandlægecentret Viborg tilbyder vi tandrensning i Viborg centrum som en jævnlig, forebyggende behandling, der sikrer dig, at du holder øje med din mundsundhed. Vi er den største tandklinik i Viborg, og vi har også tid til dig.

Hvad er en tandrensning?

En tandrensning er en normal del af et tandeftersyn, som foretages regelmæssigt, så tandlægen kan opdage eventuelle sygdomstilstande i din mundhule eller forsøge helt at undgå dem.

Kort sagt består en rensning af tænderne af fjernelse af både hårde belægninger (tandsten) og bløde belægninger (plak), som sidder på tænderne over tandkødsniveau. Tandrensningen afsluttes med en pudsning af tænderne, hvor eventuelle misfarvninger fjernes.

Resultatet af tandrensningen er, at dine tænder bliver rene og glatte, og du kan derefter nemmere holde munden fri for bakterier med almindelig tandbørstning.

Du kan også læse mere omkring tandrensning og tandeftersyn her.

Hvor ofte skal jeg have foretaget tandrensning?

Det er individuelt fra person til person, hvor ofte det er nødvendigt at få foretaget en tandrensning. Det kommer an på, hvordan din mundhygiejne generelt er, samt hvor god du er til at holde tænderne rene.

Voksne skal have foretaget en tandrensning hver 3., 6., 9., eller 12. måned, alt efter hvad din tandlæge eller tandplejer vurderer. Sammen aftaler I, hvor ofte du skal komme forbi til tandrensning.

Hvis ikke du får foretaget en regelmæssig tandrensning, hvor belægninger på tænderne fjernes, kan der med tiden udvikles sygdomme i mundhulen, huller i tænderne (caries), paradentose og tandkødsbetændelse, hvilket kan være smertefulde og behandlingskrævende tilstande, der ofte kan forebygges og undgås.

Hvis du er ny patient hos os, skal du selv bestille tid til en tandrensning. Efter dit første besøg vil du efterfølgende blive automatisk indkaldt i forhold til det tidsinterval, du har aftalt med din tandlæge eller tandplejer.

5 gode råd til at passe på dine tænder mellem behandlingerne

Der er flere ting, du selv kan gøre for at passe på din mundhygiejne mellem tandrensningerne derhjemme. Herunder har vi samlet 5 gode råd, du kan gøre brug af:

  1. Brug tandtråd/mellemrumsbørste flere gange ugentligt
  2. Børst dine tænder minimum 2 gange om dagen i 2 minutter ad gangen
  3. Børst ikke tænderne og tandkødet for hårdt
  4. Brug fluorholdig tandpasta
  5. Undgå for mange syre- og sukkerholdige fødevarer

Kontakt os, eller tag en snak med din tandlæge, hvis du er i tvivl om, hvordan du bedst passer på dine tænder mellem tandrensningerne.

Du kan også læse mere om tandpleje og kostvejledning på vores side her.

Pris for tandrensning hos Tandlægecentret Viborg

Prisen på en tandrensning er den samme hos alle landets tandlæger, der er omfattet af Sygesikringsoverenskomsten. Det betyder, at du får tilskud til din tandrensning hos Tandlægecentret Viborg. Prisen afhænger dog af, om du er ny patient eller tilbagevendende patient.

Kontakt os og hør, hvad prisen på en tandrensning er hos os. Vi ser frem til at hjælpe dig!

Høj kvalitet og faglighed til en fair pris
Vi anvender de nyeste teknologier og veldokumenterede materialer
Smertefri, tryg og nærværende behandling

 Om os

Vi ønsker at være din foretrukne tandlæge i Viborg og yder en 
professionel behandling i et positivt miljø.

Åbningstider:

Mandag-Tirsdag:
Onsdag-Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Telefontider:

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 15:15
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Kontakt / Find os

Tandlægecentret Viborg Impantatcenter

Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg
Tlf: 86 62 16 67 - 86 62 31 44
Mail: mail@tlcviborg.dk
Bestil tid