Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg

Flourbehandling

Hos Tandlægecentret Viborg kan du få foretaget en fluorbehandling af dine tænder. Fluor er et naturligt grundstof, som indarbejdes i tandemaljen, og derved kan man gøre emaljen mere modstandsdygtig overfor syre og forebygge syreskader. Derudover beskytter fluor også mod caries, som kan give huller i tænderne, så du kan bibeholde en sund mundhygiejne og et flot smil.

Der findes megen dokumentation omkring den positive effekt af fluor på tænderne, og derfor tilsættes fluor blandt andet i tandpasta og andre tandrensningsprodukter.

Hvad er en fluorbehandling af tænder?

Formålet med fluorbehandling af tænder er at forsøge at forebygge eller hæmme udviklingen af caries (huller i tænderne). Fluorbehandling kan aldrig stå alene i vedligeholdelsen af din mundhygiejne, og derfor er en fluorbehandling ofte en del af et regelmæssigt tandeftersyn.

De første tegn på, at du har en hul på vej i en eller flere tænder, er, at der opstår kridtagtige, hvide områder på tanden, hvilket betyder, at emaljen er i opløsning. For at styrke tandemaljen pensler vi fluor direkte på det udsatte område, og vi gentager behandlingen efter behov.

Efter en fluorbehandling hos tandlægen bør du ikke spise eller drikke 1 time efter for at opnå den optimale effekt af behandlingen.

Huller i tænderne opstår oftest i tændernes furer på tyggefladerne, mellem tænderne eller ved tandkødsranden – altså steder, hvor bakterierne har nemmest ved at gemme sig.

Hvis caries har udviklet sig til et dybt hul i tanden, vil du have brug for en cariesbehandling, som fylder hullet. I værste tilfælde kan ubehandlede huller nå ind til nerverne og give tandpine, som kan ende med en rodbehandling. Derfor er fluorbehandling af tænder en vigtig forebyggende brik i en sund mundhygiejne.

Husk tandbørstningen!

Udover fluorbehandlingen hos os er det vigtigt, at du er grundig med tandbørstningen med en fluorholdig tandpasta derhjemme. Din tandlæge eller tandplejer vil instruere dig i, hvordan du børster tænderne optimalt, samt hvilket tandpasta du bør anvende dertil.

Den største effekt af fluor opnås, når du spytter tandpastaen ud efter tandbørstningen og efterfølgende ikke skyller munden efter med vand.

Kan jeg få for meget fluor?

Undersøgelser viser, at for meget fluor kan være skadeligt for kroppen, og det bør ikke indtages hverken i koncentreret form eller i et unormalt omfang. Overdreven brug af fluor kan skade tandemaljen og give pletter på tænderne.

Hvis du blot holder dig til at børste tænder med almindelig fluortandpasta de anbefalede 2 gange om dagen og får fluorbehandlinger efter behov hos os, er der dog ikke noget at være bekymret for.

Pris på fluorbehandling

Da en fluorbehandling oftest er en del af et regelmæssigt tandeftersyn, vil det være inkluderet i prisen for hele tandeftersynet.

Prisen på et tandeftersyn er den samme hos alle landets tandlæger, der er omfattet af Sygesikringsoverenskomsten. Det betyder, at du får tilskud til dit tandeftersyn hos Tandlægecentret Viborg. Prisen afhænger dog af, om du er ny patient eller tilbagevendende patient.

Kontakt os og hør, hvad prisen på et tandeftersyn er hos os, eller hvis du blot har behov for en pris på en fluorbehandling. Du kan også finde flere informationer på vores pris-side

Høj kvalitet og faglighed til en fair pris
Vi anvender de nyeste teknologier og veldokumenterede materialer
Smertefri, tryg og nærværende behandling

 Om os

Vi ønsker at være din foretrukne tandlæge i Viborg og yder en 
professionel behandling i et positivt miljø.

Åbningstider:

Mandag-Tirsdag:
Onsdag-Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Telefontider:

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 15:15
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Kontakt / Find os

Tandlægecentret Viborg Impantatcenter

Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg
Tlf: 86 62 16 67 - 86 62 31 44
Mail: mail@tlcviborg.dk
Bestil tid