Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg

Parodontosebehandling

Parodontose er en sygdom, der kommer snigende. Jo ældre man bliver, des større sandsynlighed er der for, at sygdommen opstår. Sygdommen forårsages af bakterier, men der er flere faktorer, der spiller ind i årsagssammenhængen.

Hos Tandlægecentret Viborg lægger vi stor vægt på tidlig diagnostik og behandling, og vores dygtige team af tandlæger og tandplejere tilbyder parodontosebehandling og -forebyggelse, som bliver tilpasset til dine individuelle behov og situation.

Hvad er paradentose / parodontitis?

Paradentose, også kendt som parodontitis eller ubehandlet tandkødsbetændelse, er en betændelsestilstand i tandkødet, og det er vigtigt, at sygdommen behandles hurtigst muligt. Hvis betændelsen ikke behandles i tide, kan bakterierne sprede sig til kæbeknoglen og det underliggende tandvæv. Dette kan medføre skade på tænderne eller i værste tilfælde tab af en eller flere tænder.

Endvidere kan sygdommen sprede sig gennem patientens blodårer og trænge ind i hjertets kranspulsårer og skabe betændelse der, som i værste tilfælde kan udvikle hjertekarsygdomme.

Parodontose kan opstå i alle aldre, men oftest forekommer det hos patienter over 35 år. Der ses dog et stigende antal unge med betændelsestilstanden grundet dagligt indtag af snus, da snus får tandkødet til at trække sig tilbage. Hvis først tandkødet har trukket sig tilbage, kan det ikke komme ned på plads igen, og tænderne vil da være ekstra blottede og udsatte for parodontitis.

Sygdommen udvikles over lang tid, og i de fleste tilfælde opstår den grundet dårlig mundhygiejne. Dog har genetik, rygning, diabetes, stress og nedsat immunforsvar også betydning for, om man udvikler paradentose.

Symptomer på parodontose

Tandkødsbetændelse er forstadiet til parodontose, og dit tandkøds sundhed kan derfor afsløre, om du har anlæg og symptomer på sygdommen. Hvis du oplever, at dit tandkød er rødt, hævet, irriteret og bløder i forbindelse med tandbørstning, er det ofte indikatorer på, at du har tandkødsbetændelse og dermed parodontose.

Sundt tandkød er lyserødt og sidder tæt og stramt om tænderne, hvorimod sygt tandkød er rødt, hævet og ømt.

Dårlig ånde kan også være et tegn på begyndende parodontose, men det er også vigtigt at nævne, at mange slet ikke oplever symptomer, og at det kun er tandlægen, der med sikkerhed kan diagnostikere det.

Hvordan forebygges og behandles parodontose?

Parodontose kan i mange tilfælde forebygges ved hjælp af din egen, grundige og daglige tandplejerutiner, hvor korrekt tandbørsteteknik og brug af tandtråd og/eller mellemrumsbørster er vigtige for forebyggelsen.

Dog kan du stadig udvikle parodontose, selvom du har god mundhygiejne. Derfor er det vigtigt, at du overholder dine regelmæssige tandlægebesøg, hvor din tandlæge/tandplejer vil informere dig om, hvis du er ved at udvikle paradentose.

Tandkødsbetændelse kan rimeligt nemt behandles ved fjernelse af tandsten og plak samt rensning af tandkødslommerne – dette skal dog gøres, inden betændelsen udvikler sig til paradentose.

I fremskredne tilfælde af parodontitis har bakteriebelægningerne fået godt fat i tandknoglen, som vil blive opløst med tiden og ende med tab af tænder, hvis det ikke behandles. Hvis det ender med tabte tænder og skade på kæbeknoglen, kan knogleopbygning og tandimplantat være eneste løsning.

Pris på paradentosebehandling

Prisen for en parodontose behandling vil variere, alt efter hvilket udgangspunkt du kommer med, samt hvilket stadie sygdommen er i.

De fleste almindelige tandplejeydelser er omfattet af Sygesikringsoverenskomsten, hvilket fører en fast pris på en lang række ydelser, heriblandt tandeftersyn, tandrensning, røntgen og parodontosebehandling mv.

Kontakt os for at høre mere om, hvad prisen for en paradentosebehandling er. Du kan også finde information om priser mv. på vores behandlinger på vores pris-side

Vi behandler din parodontose hos Tandlægecentret Viborg

Hos Tandlægecentret Viborg har vi mange års erfaring og den rette faglighed til at diagnosticere og behandle parodontose selv i de tidlige stadier. Vi har derfor ekspertisen til at behandle din parodontose med en grundig, tryg og effektiv behandling, så din naturlige tandkødsbalance igen bliver genoprettet.

Hvis du har spørgsmål til symptomer eller parodontosebehandlingen, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Høj kvalitet og faglighed til en fair pris
Vi anvender de nyeste teknologier og veldokumenterede materialer
Smertefri, tryg og nærværende behandling

 Om os

Vi ønsker at være din foretrukne tandlæge i Viborg og yder en 
professionel behandling i et positivt miljø.

Åbningstider:

Mandag-Tirsdag:
Onsdag-Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Telefontider:

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 15:15
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Kontakt / Find os

Tandlægecentret Viborg Impantatcenter

Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg
Tlf: 86 62 16 67 - 86 62 31 44
Mail: mail@tlcviborg.dk
Bestil tid