Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg

Helprotese

Har du kun få tænder tilbage i munden, der ikke kan bevares, eller er du helt tandløs, så kan du få et helt nyt tandsæt med en helprotese. Med en helprotese kan du dermed få dit flotte smil og selvtillid tilbage igen.

Hos Tandlægecentret Viborg kan vi hjælpe dig med en helprotese af høj kvalitet, som er fremstillet på vores samarbejdslaboratorium i Viborg. Vi har den faglige viden og nødvendige erfaring til at få dig til at smile stort igen.

Vi kan også hjælpe dig, hvis du har brug for en delprotese, hybridprotese eller teleskopprotese.

Hvad er en helprotese?

En helprotese, også tidligere kaldet gebis, er en protese, der giver dig en erstatning for alle manglende tænder i munden. Dine egne tænder bliver erstattet med fastsiddende akryltænder, som ligner dine egne, naturlige tænder.

De kunstige tænder bliver tilpasset til dit personlige aftryk, både i forhold til tænder og tandkød, og det vil derfor se naturligt ud. En helprotese hviler på dit eksisterende tandkød ved hjælp af det naturlige vakuum, der bliver dannet mellem protesen og gummen.

En helprotesebehandling kan løfte dit personlige velvære og mindske gener, da den bevarer dit ansigts naturlige udseende samt din tyggeevne. Derudover giver helproteser også støtte til tunge, kinder, læber og kæbeled.  

Der kan være mange grunde til, at man har brug for en helprotese. Tænderne kan være blevet dårlige på grund af caries (huller i tænderne), paradentose eller medfødt tandmangel.

Der findes ingen regler for, hvem der kan få en helprotese, men i samråd med tandlægen vil I finde den løsning, der er bedst for dig. Det er dog oftest ældre mennesker, der får helproteser på grund af dårlige og/eller manglende tænder.

Over- og undersmundsproteser

En helprotese består af enten af en overmundsprotese eller en undermundsprotese – eller begge dele som et sæt. Hvis du har sunde og raske tænder i enten over- eller undermunden, kan du nøjes med at få en helprotese i den del af munden, der mangler tænder.

Men hvis de resterende tænder i munden er så svækkede, at de ikke længere er funktionsdygtige, kan vi trække dem ud, så du kan få en helprotese i både over- og undermunden. Hvis dine resterende tænder skal trækkes ud, kan du få en midlertidig immediatprotese/tandudtrækningsprotese, indtil din gumme er helet, og helprotesebehandlingen kan begynde. Du skal altså ikke gå rundt og være tandløs på noget tidspunkt i processen.

En helprotese til undermunden er oftest lidt sværere at vænne sig til end helprotese til overmunden. Grunden hertil er, at der er mere vanskeligt at danne et vakuum i undermunden til at holde protesen fast med. Dermed er det tungen og kinderne, der skal holde undermundsprotesen fast, og det kræver lidt tilvænning for de fleste patienter.
 

Hvor ofte skal en helprotese tilpasses?

Dine gummer forandrer sig hele livet, og derfor vil der løbende være behov for tilpasning af din tandprotese, så du sikrer dig, at dine tandproteser altid fungerer optimalt. Der er forskel på, hvor hurtigt gummen svinder fra patient til patient, men din helprotese skal tilpasses, når der er så stort svind i gummen, at den sidder dårligere fast.

Tilpasningen består af en udfyldning med underforing i protesen, så den bliver tilpasset gummens nye form. Denne form for tandbehandling kaldes for rebasering.

Det er vigtigt at passe godt på sine gummer, og du bør jævnligt gå til kontrol med din helprotese. Det er vigtigt at få opdaget svind i gummen og få tilpasset protesen herefter, ellers kan der komme skade på dine gummer, som betyder, at gummen vil svinde hurtigere, og dine tandproteser forringes. Din tandlæge vil vejlede dig i, hvor ofte du bør komme forbi til kontrol, men du bør i hvert tilfælde komme forbi en gang om året.

Den løbende kontrol og rebasering af helprotesen sikrer dig, at tandprotesen fungerer optimalt, så du får mest mulig glæde og livskvalitet af din helprotesebehandling.

Hvad koster en helprotese?

Prisen på en helprotese vil variere alt efter, hvilket omfang din protese har, samt hvad udgangspunktet for behandlingen er. Langt størstedelen af patienterne til denne type behandling er ældre mennesker. I den forbindelse er der mulighed for at søge tilskud om udvidet helbredstillæg, der dækker omkostningerne til helprotesen.

Hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark, er det også muligt at søge tilskud til din helprotese.

Du kan læse mere om vores priser på vores pris-side, eller du kan kontakte os for at få et uforpligtende prisoverslag på din helprotesebehandling hos Tandlægecentret Viborg.

Tandlægecentret Viborg hjælper dig med din helprotese

Hos Tandlægecentret Viborg står vores dygtige og erfarne tandlæger klar til at hjælpe dig med din tandprotesebehandling. Vi vejleder og hjælper dig lige fra første konsultation til dine jævnlige kontroltjek af helprotesen og alt derimellem.

Vi anvender altid de nyeste teknikker og har den faglige viden, der giver dig en garanti for, at du får en helprotese af højeste kvalitet.

Kontakt os og hør mere omkring, hvordan vi kan hjælpe dig. 

Høj kvalitet og faglighed til en fair pris
Vi anvender de nyeste teknologier og veldokumenterede materialer
Smertefri, tryg og nærværende behandling

 Om os

Vi ønsker at være din foretrukne tandlæge i Viborg og yder en 
professionel behandling i et positivt miljø.

Åbningstider:

Mandag-Tirsdag:
Onsdag-Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Telefontider:

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 15:15
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Kontakt / Find os

Tandlægecentret Viborg Impantatcenter

Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg
Tlf: 86 62 16 67 - 86 62 31 44
Mail: mail@tlcviborg.dk
Bestil tid