Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg

Knogleopbygning

Er du i den situation, at du gennem længere tid har manglet en eller flere tænder? Så resulterer dette i et tab af kæbeknoglen både i højden og bredden. Derudover vil tidligere betændelsestilstanden i og omkring tænderne medføre et tab af din kæbeknogle. Andre anatomiske forhold kan også resultere i manglende knogle, eksempelvis kæbehulens størrelse og udstrækning.

Hos Tandlægecentret Viborg kan vores dygtige tandlæger hjælpe dig med knogleopbygning af din kæbeknogle, så du kan få isat de tandimplantater, du har behov for. Vi kan vurdere og behandle dig ud fra din konkrete situation, så vi anvender den metode og procedure, der er den optimale for dig.

Du kan læse mere omkring tandimplantater på vores side her.

Hvad er en knogleopbygning ved implantat?

Når du har raske, fungerende tænder, bliver kæbeknoglen stimuleret, men hvis tanden mistes, nedsættes funktionen på knoglen, og den vil derfor med tiden blive reduceret i højde og bredde. Jo længere tid der går, efter tanden mistes, jo mere bliver knoglen på området reduceret.

Ofte vil det være muligt at lave en knogleopbygning med et transplantat af din egen knogle eller med en kunstig knogle. Hvis der anvendes et transplantat, tager vi et stykke knogle bagtil i underkæben. Vi fjerner kun et lille stykke af en stærk knogle, som kværnes til mindre stykker eller isættes som et helt stykke.

Det transplanterede eller kunstige stykke knogle placeres i området, hvor implantatet skal sidde. Hvis et helt stykke knogle anvendes, bliver det skruet fast i kæbeknoglen.

Efter et par måneder vil den nye knogleopbygning være vokset sammen med kæbeknoglen, og der vil nu være nok knoglemængde til at placere en kunstig tandrod/tandimplantat. Herefter kan vi begynde på den implantatbehandling, du har behov for.

Det kan i nogle tilfælde ske, at der ikke er plads i kæben til at isætte implantater, hvorfor det vil være nødvendigt at genopbygge kæbeknoglen. Dette kan foregå samtidigt med implantatisættelse, men i nogle situationer er det nødvendigt at foretage genopbygningen som en særskilt procedure.

Knogleopbygningen vil foregå under lokalbedøvelse, så du får så smertefri en behandling som muligt.

Hvornår vil der være behov for knogleopbygning?

Der er flere forskellige faktorer, der bestemmer, hvornår der vil være behov for at lave en knogleopbygning. Det kan eksempelvis være:

  • Kæbeknoglen er blevet defekt ved parodontose
  • Kæbeknoglen har taget skade ved tandudtrækning
  • Kæbeknoglen har været angrebet af en cyste
  • Kæbeknoglen er blevet defekt omkring et implantat

Snak med din tandlæge, hvis du overvejer at få foretaget en knogleopbygning af din kæbeknogle.

Pris for knogleopbygning ved tandimplantat

Prisen på knogleopbygning før tandimplantat vil variere alt efter, hvilken procedure vi skal igennem, samt hvilken implantatbehandling du skal have efterfølgende.

Du kan få information om vores priser på vores pris-side, eller du kan kontakte os for at få et uforpligtende prisoverslag på din knogleopbygning ved tandimplantater hos Tandlægecentret Viborg.

Alle priser er ekskl. bedøvelse.

Få hjælp til knogleopbygning hos Tandlægecentret Viborg

Hos Tandlægecentret Viborg kan vi hjælpe dig med en knogleopbygning i vores moderne tandklinik i Viborg centrum, og vi vurderer nøje hvert enkelt tilfælde, så vi kan vælge den metode og procedure, der er den rigtige for dig.

Vi har mange års erfaring med denne type behandling, og vi sørger altid for at være på forkant med den nyeste viden og teknikker til alle behandlingstyper, så du er sikret det bedst mulige resultat.

Kontakt os og hør mere omkring, hvordan vi kan hjælpe dig. 

Høj kvalitet og faglighed til en fair pris
Vi anvender de nyeste teknologier og veldokumenterede materialer
Smertefri, tryg og nærværende behandling

 Om os

Vi ønsker at være din foretrukne tandlæge i Viborg og yder en 
professionel behandling i et positivt miljø.

Åbningstider:

Mandag-Tirsdag:
Onsdag-Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Telefontider:

Mandag:
Tirsdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag:
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 17:00
Kl. 8:00 - kl. 15:15
Kl. 8:00 - kl. 16:00
Kl. 8:00 - kl. 14:30

Kontakt / Find os

Tandlægecentret Viborg Impantatcenter

Toldboden 1, 5. sal B
8800 Viborg
Tlf: 86 62 16 67 - 86 62 31 44
Mail: mail@tlcviborg.dk
Bestil tid